Causale voetreflexologie

Wat is
Causale voetreflexologie?

Bij deze methode wordt er “causaal” of “oorzakelijk” gewerkt. Een belangrijk element is de beweging van de organen, als organen minder goed bewegen ontstaan er klachten en in een later stadium ziektes.

Mogelijke oorzaken van verlies optimale beweging :

Littekens (zowel in- als uitwendig), toxines, emoties, trauma, sedentair leven, zwangerschap, verouderingsproces, voeding, intoleranties.

Als causale voetreflexoloog gaan we dus herstel van beweging en evenwicht gaan bevorderen enerzijds, anderzijds is het bijzonder interessant om het emotionele celgeheugen leeg te maken via speciale technieken.

Effecten behandeling

  • Beter en dieper slaappatroon
  • Meer energie (betere energiedoorstroming)
  • Minder pijn
  • Loslaten afvalstoffen
  • Betere werking darmen
  • Verhoging immuniteit
voetreflexologie oudenaarde ronse
Image

Hormonen

Om het eenvoudig uit te leggen beschouwen wij de hormonen als een voetbalploeg. Stel je voor dat er 2 spelers op de bank zitten dan moeten die 8 overige spelers harder werken op het veld. Wij gaan op zoek naar die bankzitters en zorgen ervoor dat ze zoveel mogelijk hun taak hervatten hetgeen hormonale balans bevordert.

Wat ik echt heel speciaal vind aan deze methode is dat er op een heel diep niveau emoties uit het celgeheugen gehaald kunnen worden. Er bevinden zich ook verschillende kleppen in ons lichaam, enkele voorbeelden zijn de maagingang en de maaguitgang. Zitten deze kleppen dicht door omstandigheden dan is er sprake van spijsvertering. Als deze kleppen opnieuw worden ontlast, is er opnieuw meer stroming in de spijsvertering. Ook de blaas is op een bepaalde manier te behandelen zodat urineverlies minder wordt en verdwijnt, uiteraard wordt hier ook gekeken naar het hormonale.

Er is binnen de causale voetreflexologie ook een heel diepgaande behandeling op de schildklier en de bijnieren mogelijk.

Er wordt zowel embryologisch als op de moederbinding gewerkt.